Hürriyet Bumerang

19 Temmuz 2016 Salı

2016 Abiye Trendleri

Tasarım çizgisinde her sezon farklılıklara giden abiye portfolyosu, kadınların şıklığına ve cazibesine vurgu yapıyor. Her zevkin ihtiyacına karşılık veren modeller, yeni sezonda daha çok yalın formda dizayn ediliyor.
 Kesimleriyle ve estetik çizgileriyle ön plana çıkan elbiseler, bulunduğunuz mekanda çekici bir imaj sergilemenize destek oluyor. Eklektik detaylarla zenginleştirilen modeller, genellikle yalın şekilde tasarlandıkları için minimal bir görünüm sunuyor. Sade elbiseler, kadınlara özel gecelerin dışında günlük hayatta da şık olma imkanı sunuyor. Sezonun yenilikçi abiye çeşitleri ile eski tarzına farklı bir yorum getirebilirsin. Yarattığın özel ve cazibeli kombininle tüm gözleri üzerine çevirebilirsin.
Yeni sezon abiye çemberinde elbiseler, sade olduğu için birçok mekana uygunluk gösteriyor. Modeller, çabasız şıklık yakalamana yardım ederken, diğer yandan geniş formlarıyla rahat bir kullanım avantajı veriyor. 2016 sezonunun elbiseleri arasında başı şifon modeller çekiyor. Modanın son gözdelerinden olan şifon elbiseler, straz taşlarla veya dekoratif motiflerle süslenerek daha çekici bir hale dönüştürülüyor. Adeta kır havasını andıran modeller, ayak bileğine kadar inen uzunluklarda tasarlanıyor. Straplez veya ince ip askılı şekilde göze çarpan şifon elbiseleri, son yılların favorisi olan süet topuklu sandaletlerle kombinleyebilirsin. Modelin dizaynına ve mekanın konseptine göre dilersen eline portföy çanta alabilir veya saçına çiçeklerle bezenmiş bir taç takabilirsin.
Şifon kadar popüler olan tül elbiseler, şık olduğu kadar sevimli bir stil elde etmene yardımcı oluyor. Tül eklentiler, yeni sezon elbiselerin daha çok etek kısımlarında yoğunlaşıyor. Üst kısmı mini elbise havası veren modeller, etek uçlarının hafif şeffaf görünümüyle seksapel sahibi bir duruş kazandırıyor. Zamansız şıklık vadeden tül modellerle, unutulmaz bir eğlence organizasyonu geçirebilirsin. Modelin detaylarına bağlı olarak zevkine göre beline bir kemer ekleyebilirsin.
Proporsiyonunu daha şekilli bir görünüme bürüyen abiye balık elbiseler, 2016 modellerinde fırfır ve dantel parçalarla hareketlendiriliyor. Kalın askılı ve hafif dekolteli stilde görücüye çıkan elbiseler, bel kıvrımlarını sararak ince bir hat ortaya çıkarıyor. Kendini alımlı ve özel hissetmeni sağlayacak balık modeller ile geceni mükemmel kılabilir, gönlünce eğlenebilirsin. Sezonun revaçta olan bir diğer modelini, püsküllü elbiseler oluşturuyor. Tango dansçılarının konsept giyimini andıran püsküllü modeller, çoğunlukla kısa boylarıyla göze çarpıyor. Kibar bir görünüm sunan elbiselerle, tarzına yepyeni dokunuşlar yapabilirsin. Şeffaf veya file çoraplarla tamamlayarak kullanabilirsin.
Son yıllarda kadınların beğenisini kazanan iki parça elbiseler, 2016 sezonuna da taşınıyor. Uzun yüksek bel eteklerle ve kısa üstlerle tamamlanarak elbise havası oluşturulan kombinasyonlar, birçok kadının giyim tarzına hitap ediyor. Ön parçası kısa ve arkası hafif uzun olarak kesilen asimetrik parçalar, farklı kıyafetlerle tamamlanabiliyor. Ayrıca iki parçalı elbise modelleri, büstiyer ve etek çiftleriyle de kombine edilebiliyor.
Yeni model elbiseler, tasarımlarıyla ve farklı kesimleriyle kadınları helenistik bir tarza çağırıyor. Modellerin omuzdan gelen çapraz kesim askıları, V şeklinde inen sırt dekolteleri ve bol kesim etekleri geçmişin tarzını günümüze uyarlıyor. Abiye elbise çeşitleri, sırt detaylarının yanı sıra bel dekolteleriyle de popülaritelerini artırıyor. Gösterişli ve zarif bir stil sunan dekolteli elbiseler, özel gecelerde yıldız gibi parlamanızı amaçlıyor. Modellerin desenleri, floral baskılarla ve minik çiçekli motiflerle ön plana çıkıyor. Bohem tarzın günbegün yükselişe geçmesiyle beraber çiçekli abiyeler daha fazla tercih ediliyor. Abiye modellerin renklerine bakıldığında ise pudra tonların ve siyahın ağırlığı fark ediliyor. Bebek mavisi, su yeşili ve pembe tonlardaki elbiseler, özellikle yaz aylarında enerjik kombinasyonlar yapmanı sağlıyor. Siyah tonlardaki modeller de cazibeni ve zarafetini vurguluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder