Hürriyet Bumerang

30 Ağustos 2014 Cumartesi

Tarif: Etimek Tatlısı

Uzun zamandır yazı yazmayışımdan sonra bi tarifle size merhaba diyeyim dedim. Beni mazur görün :) Son zamanlarda tatlı yapmaya çok meraklıyım. Her zaman öyleydim gerçi ama bu aralar bunu icraata döküyorum çok fazla. Şimdi size ilk tarifim etimek tatlısı. Arada annem yapıyo güzel oluyo tadı.
Şimdi gelelim malzemeleree:


1 su bardağı şeker 
2 bardak su
Vanilyalı puding (tercihe göre değişir ben en çok vanilyayı yakıştırıyorum)
Krem şanti
1 paket Etimek (tuzsuz olmasına dikkat edin)




Öncelikle şeker ve suyu bir cezvede kaynatıyoruz. Sonra etimeklerin ilk katını diziyoruz. Şeker ve su kaynayınca etimekleri ıslatıp yumuşatıyoruz. Onun üstüne pudingin yarısını döküyoruz. Daha sonra yine ikinci katı dizip tekrardan aynı işlemi uyguluyoruz. Yalnız ikinci katın etimeklerini başka bir kapta ıslatıp üstüne koyduğumuz için parçalanmaması için dikkat etmekte fayda var. Benimki mesela fazla yumuşamış parçalandı geçirirken :D


En son da üstüne krem şantiyi döküp kapatıyoruz. İsterseniz üzerine damla çikolata, antep fıstığı, hindistan cevizi vb. koyup süsleyebilirsiniz. Afiyet olsuuun :)

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Wedding Dress

Geçen hafta kuzenimin düğünü için Gaziantep'te idik. Midemiz kebaptan baklavadan geçilmedi anliycağınız :D Bu konuyu geçelim asıl bu postun amacı düğünde giydiğim elbise. Benim dayım terzi ve bu konuda çok iyidir. Bu elbiseyi de bana mezuniyetim için dikmişti. Mezuniyette giydiğimde çok övgü aldım ve hem elbiseyi sevdiğim için hem de gereksiz masraf yapmamak amacıyla düğünde de bu elbisemi giydim :) Rengi mavinin en göz alıcı tonlarından biri olan saks mavisi. Ben gümüş rengi çanta ve ayakkabıyla kombinledim. Zaten gümüş rengini çoğu renge yakıştırırım. Bakalım siz beğenecek misiniz düğün seçimimi :)